header_img
Home > Over ons > Over DCRF

Over DCRF

Dutch Cleanroom Furniture is uw specialist als het gaat om maatwerk in meubilair voor cleanrooms en omkleedruimtes. In onze ervaring werken standaardproducten niet om te voldoen aan de uiteenlopende en klantspecifieke eisen rond kwaliteit, maatvoering, betrouwbaarheid, bruikbaarheid en hygiëne. Wij kijken niet naar wat er al is, wij kijken naar wat u nodig heeft.

 

Ruime ervaring

Dutch Cleanroom Furniture komt voort uit Akker Projectmeubelen. Dit bedrijf, opgericht in 1963, was jarenlang vaste producent en leverancier van meubilair voor de onderzoek- en productieruimtes van genees–middelenfabrikant Organon (MSD) in Oss. Daar ligt de basis van onze ervaring met specialistisch meubilair voor cleanrooms en omkleedruimtes in diverse, hoogwaardige industriële sectoren. In 2006 neemt ondernemer en meubelontwerper Toine van der Heijden de Akker groep over. Vanaf 2010 richt het bedrijf zich exclusief op maatwerk in meubilair voor cleanrooms en omkleedruimtes en gaat verder onder de naam Dutch Cleanroom Furniture (DCRF).

Per 1 januari 2024 is DCRF onderdeel van VE-Systems. Toine van der Heijden,voormalig eigenaar Dutch Cleanroom Furniture: “De afgelopen jaren hebben wij met veel plezier en toewijding gewerkt en daarbij ons bedrijf zien groeien. Daar zijn wij trots op. Groei houdt ook in dat je moet kijken naar de toekomst. Na een aantal gesprekken met VE-Systems zijn wij tot de conclusie gekomen dat zij de juiste partij is om de groei van DCRF te continueren met behoud van kwaliteit en klantenservice. Het maatwerkmeubilair dat DCRF maakt voor onze cleanroom opdrachtgevers sluit goed aan bij de bestaande opdrachtgevers van VE-Systems en omgekeerd geldt dat ook voor de interne logistieke middelen bij opdrachtgevers van DCRF. VE-Systems is een fijne partij die dezelfde cultuur en kwaliteit nastreeft als wij. Kortom wij zijn in een warm bad terechtgekomen en zien de toekomst gezamenlijk zonnig in.”

Ontwerpen = oplossen

Aansprekende ontwerpen waarmee DCRF laat zien wat het te bieden heeft zijn onder meer de apparatentafels voor de Solexa sequencers van de Amerikaanse marktleider Illumina die in alle Nederlandse universitaire laboratoria te vinden zijn; een First In/First Out (FiFo) kast voor de omkleedruimtes van Initial Hokatex in Eindhoven en een doorgeefkast met volledig mechanische sluiting die direct contact tussen de ruimtes uitsluit. Onze ontwerpen combineren een ambachtelijke benadering (maatwerk, focus op de klant) met de hoge eisen die een high-tech omgeving stelt.

 

Ook interesse in een meubel dat een probleem oplost? Wij bespreken graag de mogelijkheden voor uw werkomgeving. Neem contact met ons op via: info@dcrf.nl of bel 033-245 8334.